Marjanović ima četiri advokata – tri odgovora na optužnicu

Četiri branioca Zorana Marjanovića podnela su tri odgovora Višem sudu u Beogradu na optužnicu koja Marjanovića tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.03.2018.

16:43

Marjanović ima četiri advokata – tri odgovora na optužnicu
Ilustracija: Thinkstock

Marjanović se nije izjašnjavao, odnosno nije slao odgovor na optužnicu.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da će odgovore na optužnicu razmatrati krivično vanpretresno veće suda i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za njeno potvrđivanje.

To veće optužnicu može da potvrdi ili da je vrati Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Odgovorima na optužnicu daje se prilika odbrani da izloži svoje kontraargumente i osporava njene navode.

U slučaju potvrđivanja Marjanovićeva odbrana će imati mogućnost da na optužnicu uloži žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, jer je, kako se sumnja, na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Tereti se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Do potvrđivanja optužnice razlozi za se preispituju na svakih 30 dana, a nakon toga na 60 dana.

Marjanović je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: