Vučić: Neću više na RTS bez ugovora, da mi ne smanje ton

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.03.2018.

10:47

Vučić: Neću više na RTS bez ugovora, da mi ne smanje ton
Tanjug, Dimitrije Goll

On je komentarisao slučaja sa gostovanjem člana Predsedništva SNS Gorana Vesića u emisiji "Upitnik" na RTS, koji je okarakterisao kao najdirektniji politički napad.

Vučić je gostujući na TV Pink, rekao da je ono što se desilo Vesiću na RTS-u, nije se desilo od 1990. godine nikome i to je "nešto sa najtežim poslednicama".

"Ja više nikada neću pristati da odem na RTS dok ne potpišem ugovor da moj čovek bude zajedno sa njima, da može da vidi da ne diraju i da ne smeju da diraju reglere", rekao je predsednik.

Slučaj sa smanjivanjem tona Vesiću dok je govorio, kaže Vučić, "nešto je zastrašujuće", sa direktnom političkom konotacijom.

"U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se 'ubi' da ga nadglasa i uspešniji je u tome, ustvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca", rekao je Vučić.

To je, kaže, suštinski direktan politički napad, nadirektniji mogući.

"To je kao kad organuzjete dvojici boks meč u Las Vegasu, a jednom između prve i druge runde date pesak da protivniku baci u oči, a onda pošto ni to nije dovoljno, date mu između druge i treće runde staklo i lepak da stavi na rukavice, da može da pobedi", naveo je predsednik i dodao da u debati, u kojoj postoje ravnopravni uslovi, to niko ne sme da čini".

Osvrnuo se i na komentare posle pisma članice REM-a Olivere Zekić i kaže da je razumeo motive napada na nju.

"Ko god se pojavi i ukaže na nešto, kreću u žestoku kampanju da niko ne bi imao hrabrosti da kaže istinu i to rade sve vreme. Mene mrze, a baš me briga šta govore i misle o meni, imam stav i izlazim sa njim javno, ne sekiram se šta će da kažu i zato je ogromna mržnja", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: