Nova "žrtva" Femena – Berluskoni, "istekao ti je rok"

Obnažena članica feminističke grupe Femen upala je na glasačko mesto u Milanu, u trenutku kada je tamo glasao bivši premijer Silvio Berluskoni (81).

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2018.

13:58

Nova
Foto: Tanjug/AP

Žena, na čijim su obnaženim grudima crnim markerom bile ispisane reči "Berluskoni, istekao ti je rok", skočila je na sto dok je Berluskoni glasao, posle čega je on odmah, u pratnji obezbeđenja, napustio prostoriju, prenosi AP.

Mediji podsećaju da su aktivistkinje Femena prekinule Berluskonija tokom glasanja i na izborima 2013. godine.

Na parlamentarnim izborima u Italiji pravo glasa ima oko 50,7 miliona Italijana, a birališta će biti otvorena večeras do 23 sata.

Savez stranaka desnog centra, na čijem čelu je Berluskoni, mogao bi da osvoji najviše poslaničkih mesta, ali ne i parlamentarnu većinu, navodi Rojters.

Prema anketama, Pokret pet zvezdica, usmeren protiv establišmenta, trebalo da bude pojedinačna stranka sa najviše osvojenih glasova, a vladajućoj Demokratskoj partiji prognozirano je treće mesto na ovim izborima.

Očekuje se da će mediji odmah nakon zatvaranja glasačkih mesta objaviti izlazne ankete, a potpuni rezultati očekuju se mnogo sati kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: