Šutanovac: Posrnuli smo, neću bežati od odgovornosti VIDEO

Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da je rezultat koji je ta stranka ostvarila na beogradskim izborima loš.

Izvor: Beta

Nedelja, 04.03.2018.

22:21

Šutanovac: Posrnuli smo, neću bežati od odgovornosti VIDEO
FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

On je rekao i da neće bežati od odgovornosti za to što je koalicija ostala ispod cenzusa.

Na prvoj konferenciji za novinare po objavljivanju nezvaničnih rezultata izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda, Šutanovac je rekao da je on poznat kao odgovoran čovek i prema članovima i prema organima stranke, i da će vrlo brzo razgovarati i o pojedinačnoj i o zajedničkoj odgovornosti za taj izborni rezultat.

"Postojimo 28 godina (DS) i danas smo posrnuli, ali demokratija ne može da se zamisli bez DS. Tako je bilo u prošlosti i tako će biti u budućnosti", rekao je Šutanovac.

Na pitanje da li mu je žao što nije prihvatio poziv za zajednički nastup opozicije, Šutanovac je rekao da je sada kasno za bilo kakvo kajanje, ali da će razgovarati sa svima koji žele da Srbija bude bolje mesto za život.

On je čestitao opozicionim strankama koje su prešle cenzus i poželeo im da u beogradskom parlamentu zastupaju interese svih koji su nezadovoljni aktuelnom vlašću.

Šutanovac je rekao da je DS i cela koalicija bila na meti vlasti sve vreme, a da je bilo i nekih napada iz opozicije, kao i da je ceo izborni proces bio jako loš i u neskladu sa zakonom.

"Činjenica je da smo startovali kao opozicija, imali smo finansijski najskromniju kampanju i znali da će biti teško, ali nažalost nismo dobro komunicirali sa biračima demokratske orijentacije", rekao je on.

Lider DS je rekao da neće čestitati pobedniku izbora (Srpskoj naprednoj stranci) jer je njihova pobeda bila "sve samo ne čestita".

"Iako su pokazali nadmoćnost, radili su u korist štete Beograđana i ne mogu da im čestitam. Četiri godine već urušavaju grad i teško je zamisliti da će to nastaviti da rade i naredne četiri godine", rekao je on.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je ponosan što je učestvovao u kampanju na strani opozicije jer je danas vrlina pripadati opoziciji.

On je rekao da će i posle izbora pozivati demokratsku i građansku opoziciju na saradnju.

"Svedoci smo bili i ranije strašnih poraza, ali pobedićemo jer ovo je najgori od svih režima. Ovo su protivnici demokratije i ljudske budućnosti koji lažu svakog dana", rekao je Tadić i posebno istakao da ponašanje vlasti ugrožava i samu budućnost novinarske profesije.

Prva na listi koalicije "Da oslobodimo Beograd" Vesna Rakić Vodinelić rekla je da je rezultat te koalicije ozbiljan poraz i da sada treba da se razmisli šta on znači za stranke članice te koalicije.

"Čestitam demokratskim opozicionim strankama koje su prešle cenzus, a nama ostaje da podnesemo političku odgovornost za ovo", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: