Stefanović: Miran dan, ali lično sam video zastrašivanja

Beograd -- Ministar policije i visoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović poručio je da će njegova stranka čestitati svima na eventualnom uspehu na lokalnim izborima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

Ipak, on je rekao da je bilo nekih manjih nepravilnosti, kao i da se tokom kampanje videla "ogromna moć tajkuna" i da je lično svedočio pokušajima zastrašivanja ljudi.

"Videla se ta finansijska moć u medijima. Pokušali su da zastraše građane, da ih ubede da ne izađu, bila je i kampanja protiv predsednika republike", rekao je Stefanović.

Kako je naveo u štabu SNS, on je "lično video i bio svedok takve kampanje" i pokušaja da se "izmeni volja građana".

Stefanović nije imenovao na koga tačno misli, ali je rekao da su građani mogli da vide brutalna kršenja izborne tišine i "ogromnu kampanju na internetu i medijima".

"Oni su ubeđivali ljude da glasaju samo za njih, jer po njihovom viđenju ako se ne glasa za njih, onda to nije normalno", rekao je on.

Stefanović je rekao i da je ovo bio izborni dan sa najmanje incidenata, koji je protekao u miru i da zato treba čestitati i građanima koji su ozbiljno shvatili kako se ispoljava demokratska volja. Kako je rekao, nijedna žalba nije stigla Gradskoj izbornoj komisiji.

"Sećate se i da su govorili da će izbori biti spojeni sa republičkim, da bez toga ne možemo da pobedimo, pa vidite sad", rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao i da će izlaznost biti oko 52 odsto, a da će naprednjaci uputiti čestitke svima kada stignu rezultati.

Stefanović se i zahvalio svim aktivistima SNS koji su, kako je rekao, "izdržali najgore psovke, dok su se borili za bolji Beograd".

Stefanović je rekao i da su se pojedini mediji nedomaćinski ponašali, a apostrofirao je RTS i naveo da će o "skandalu na javnom servisu" govoriti opširnije, ali da ga je predsednik SNS Aleksandar Vučić zamolio da to ne radi prethodnih dana.

strana 1 od 280 idi na stranu