"Politika": Dve optužnice za skladištenje opasnog otpada

Posle završene istrage povodom tona otpada otkrivenih u selu Vukićevica i u Markovića kraju, tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv dve osobe, piše "Politika".

Izvor: Tanjug

Subota, 03.03.2018.

00:26

Prema nezvaničnih saznanjima lista, svakom od optuženih stavljeno je na teret po jedno krivično delo, i to nedozvoljeno unošenje opasnih materija u Srbiju i njihovo nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje.

Sud je prihvatio optužnice za prve dve lokacije i zakazao glavni pretres. Jednom osumnjičenom pritvor je produžen, a za drugog još nije doneta konačna odluka, navodi "Politikla".

Optužnice su podignute za skladištenje otpada na dve lokacije - jedna je plac i skladište u centru Vukićevice, gde su rizične materije otkrivene 14. 15. i 16 decembra, a druga Markovića kraj, gde su 31. decembra zatečena razbacana burad sa toksinima.

Za treću lokaciju još nije podignuta nijedna optužnica, jer iskopavanja i analize nisu završeni.

U Vukićevici je otkrivena burad zkopana na placu iza porodične kuće Z.M. i tada je nađeno 21.959 kilograma opasnog otpada.

Samo pet dana posle ovog otkrića, dva kilometra od prve lokacije, na porodičnom imanju Z.M. u Markovića kraju, pripadnici BIA otkrili su burad razbacanu po njivi i na tom mestu zatečenaje 21 tona otpada za koji se takođe sumnja da je opasan i da je sličan onom prvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: