"Novinar je ubijen zbog priča na kojima je radio"

Šef slovačke policije Tibor Gaspar veruje da je istraživački novinar Jan Kučijak ubijen zbog istraživačkih priča na kojima je radio.

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2018.

19:59

Foto: Tanjug, AP

Gaspar je rekao da je to "najverovatnija verzija", navodi agencija AP.

Kučijak je radio na priči o aktivnostima italijanske mafije u toj zemlji i njenim vezama s ljudima bliskim premijeru Robertu Ficu.

Njegov portal Aktuality.sk objavio je ranije danas njegovu poslednju, nezavršenu priču u kojoj se opisuju aktivnosti članova kriminalne organizacije Ndrangeta, na istoku Slovačke, i veze jednog od njih sa saradnicom Fica, kao i drugim zvaničnicima koji su mu bliski.

Tela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove devojke Martine Kusnirove pronađena su u nedelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave.

Kučijak u tekstu, između ostalih detalja, navodi aktivnosti Italijana, za kojeg se veruje da pripada 'Ndrangeti, u poljoprivredi, trgovini nekretninama i drugim sektorima.

On je takođe izneo detalje poslovnih veza tog čoveka s Marijom Troškovom, bivšom manekenkom koja je sada glavna državna savetnica u vladi, i Vilijamom Jasanom koji je sekretar slovačkog saveta za bezbednost, tela koje se bavi ključnim bezbednosnim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: