"Novinar je ubijen zbog priča na kojima je radio"

Šef slovačke policije Tibor Gaspar veruje da je istraživački novinar Jan Kučijak ubijen zbog istraživačkih priča na kojima je radio.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Gaspar je rekao da je to "najverovatnija verzija", navodi agencija AP.

Kučijak je radio na priči o aktivnostima italijanske mafije u toj zemlji i njenim vezama s ljudima bliskim premijeru Robertu Ficu.

Njegov portal Aktuality.sk objavio je ranije danas njegovu poslednju, nezavršenu priču u kojoj se opisuju aktivnosti članova kriminalne organizacije Ndrangeta, na istoku Slovačke, i veze jednog od njih sa saradnicom Fica, kao i drugim zvaničnicima koji su mu bliski.

Tela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove devojke Martine Kusnirove pronađena su u nedelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave.

Kučijak u tekstu, između ostalih detalja, navodi aktivnosti Italijana, za kojeg se veruje da pripada 'Ndrangeti, u poljoprivredi, trgovini nekretninama i drugim sektorima.

On je takođe izneo detalje poslovnih veza tog čoveka s Marijom Troškovom, bivšom manekenkom koja je sada glavna državna savetnica u vladi, i Vilijamom Jasanom koji je sekretar slovačkog saveta za bezbednost, tela koje se bavi ključnim bezbednosnim pitanjima.

strana 1 od 467 idi na stranu