Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji

Meštanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mesta u opštini Doljevac, saznaje "Blic".

Izvor: B92, Blic

Sreda, 28.02.2018.

10:19

Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji
Tanjug-AP

Prema prvim nalazima, on je preminuo usled smrzavanja, preneo je RTS.

"Blic" navodi da je nestanak V. M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedeljak oko 19.50 časova, nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno telo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mestu zvanom "Zbirište" u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usled smrzavanja.

Podsetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedelje i ponedeljka, donoseći veoma niske temperature. Sneg je u većini mesta padao više od 30 sati, što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetovi visine 60 do 70 centimetara, a visina snega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedelje na snazi će biti crveni meteo-alarm skoro u celoj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: