Šarčević: Veća plata boljim prosvetarima

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će biti razrađeni kriterijumi prema kojima će prosvetni radnici koji imaju bolje rezultate biti bolje plaćeni.

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2018.

13:59

Šarčević: Veća plata boljim prosvetarima
Ilustracija: Thinkstock

"Vidi se da će doći bolji dani kada su zarade u prosveti u pitanju. Zakon o platama je usvojen, počeće da se primenjuje od naredne kalendarske godine, a do tada ćemo razraditi kriterijume da ljudi koji ostvaruju bolje rezultate budu bolje plaćeni, tako da motivacija koja dolazi iznutra može da bude pojačana i spolja", rekao je ministar.

Šarčević je podsetio da su plate, od kada je on ministar, tri puta povećane za četiri, šest i deset odsto.

On je to rekao pred profesorima Osnovne škole "Nada Popović" u Kruševcu, koja je kompletno rekonstruisana sredstvima Kancelarije za javna ulaganja.

"Ovakvih objekata je po Srbiiji mnogo. Prošle godine smo uradili 396 objekata, ove godine se radi više objekata, oni su i skuplji. Ima desetak gimnazija za koje su grantovi po više od milion evra, ide i dugi krug sportskih sala, to je ono što deca najviše traže", rekao je Šarčević.

On je najavio da se, nakon što je u Kruševcu otvoren Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Nišu, pregovara o otvaranju fakulteta za IT tehnologije, rekavši da je za to potrebno.

Rekonstrukciju OŠ "Nada Popović" finansirala je Kancelarija za javna ulaganja sa 65 miliona dinara. Fiskulturna sala je potpuno renovirana, urađeni su podovi, zidovi i struja, svuda je postavljeno led osvetljenje, fasada je urađena po principima energetske efikasnosti, plafon i krovovi su obloženi, a uz radove sprovedene prethodnih godina objekat je sada energetski efikasan.

Direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je da započeti i projekti koji su u Kruševcu u toku, koje finansira ta Kancelarija, vrede više od milion evra.

Rekao je da je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o projektu rekonstrukcije kruševačke Bolnice, te o mogućnosti projekta izgradnje brana koje bi trebalo napraviti kako bi se unapredila bezbednost od elementarnih nepogoda u Kruševcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: