Vojska upozorila: Bojevo gađanje, ne prilazite

Požarevac -- Jedinice Vojske Srbije izvodiće bojevo gađanje iz pešadijskog naoružanja na poligonu Peskovi, u opštini Veliko Gradište, u periodu od 6. do 29. marta.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Kako je navedeno u saopštenju Vijske Srbije, u tom periodu biće zabranjeno kretanje i zadržavanje ljudi, stoke i vozila u tom kraju.

U saopštenju Vojske se navodi da je reč o rejonu sela Kusiće, koji zahvata objekte Kolarnica, Koševi, Ornice, Donji peskovi, Sadnice i Topolje.

Strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim zastavicama i tablicama s natpisom: "Ne idi dalje – gađa se!". Takođe će biti obezbeđen stražarima.

Zabranjen je boravak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova, jer je to opasno po život.

"Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda Centra za obuku KoV u Požarevcu). Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova", navodi se u saopštenju.

strana 1 od 146 idi na stranu