Od sutra pa do nedelje crveni meteo-alarm

RHMZ je za danas proglasio žuti meteo-alarm za veći deo Srbije. Međutim, za naredne dane biće upaljen crveni meteo-alarm.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2018.

07:45

Od sutra pa do nedelje crveni meteo-alarm
Printscreen sajt RHMZ

Prema aktuelnim podacima, žuti meteo-alarm danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i delovima Istočne, Jugoistočne i Jugozapadne Srbije, kao i na Kosovu. Već za četvrtak, petak i subotu na snazi će biti, u većim delovima Srbije crveni meteo-alarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će se lediti pri tlu.

Naime, kako se prognozira, u četvrtak ujutro biće izuzetno hladno, u većini mesta sa najnižom temperaturom od minus 20 do minus 14 C. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja sa jugozapada, kasnije po podne i uveče mestimično sa snegom.

Zatim, do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.

U petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično sa kišom koja će se lediti na tlu. Do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Od petka temperatura u postepenom porastu.

Tačno je da nam slede ledeni dani, ali to nije toliko alarmantno kao što se u medijima predstavlja, kaže za B92.net dežurni meteorolog RHMZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: