"Mora da Kosovu omogući mesto u UN da bi ostao na vlasti"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić namerava da brzo preda Prištini stolicu u UN.

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2018.

20:18

On ocenjuje da to Vučić želi da uradi kako bi mu Zapad dozvolio opstanak na vlasti, a beogradski izbori su najbolja prilika da on bude sprečen da "svoje cehove" plaća srpskim nacionalnim interesima i resursima.

"On mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima i jer je napravio more prestupa, pre svega kada je reč o organizovanom kriminalu, pranju novca i trgovini oružjem. On to mora da uradi da bi ostao na vlasti. Neko drugi to ne bi morao da uradi. Vučić je obećao stolicu Kosova u UN - ja nisam", rekao je Jeremić TV Naša.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je Vučić juče u Berlinu "zakucao obećanje" da će potpisati sveobuhvatni sporazum koji će Kosovu omogućiti članstvo u UN.

"Vučića tamo nisu zvali kao partnera, nego na raport, jer je Srbija u petak stavljena na najcrnju moguću listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, a Nemačka ga je do sada podržavala. Morao je da objasni kako je Srbija došla na tu listu i šta namerava a uradi da bi bila skinuta sa liste. To je bio glavni razlog posete", rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da su sagovornici u Berlinu "iskoristili to što je Vučić bio na kolenima i u potpunoj defanzivi", i pitali ga: "A šta ćemo s Kosovom? Obećao si nam to davno i sad hoćemo da to uradiš pod hitno".

Predsednik Narodne stranke je dodao da se Vučić zbog toga u poslednjih 24 sata "ne skida sa televizija" i govori da su neophodni brzi i bolni kompromisi oko Kosova.

Jeremić je naveo da Angela Merkel nije rekla ništa novo i da se u Berlinu čula samo podrška evropskoj perspektivi Srbije, koju zapadni zvaničnici ponavljaju od 2000. godine, od kada je Vučić prethodni put pao s vlasti.

"Vučić kaže da je dobio garancije Nemačke da ćemo ući u EU 2025. godine. U to niko živ ne bi smeo da poveruje, jer je protivno zdravom razumu, pošto su nikakve šanse da u EU bude primljena država u kojoj vlada organizovani kriminal. Vučić misli da će 2025. godine biti na vlasti, ali će pasti s vlasti vrlo bolno i brže nego što mnogi misle", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da su beogradski izbori najveća šansa da se vlast Srpske napredne stranke ozbiljno uzdrma, jer bi posle gubitka vlasti u Beogradu u roku od godinu dana naprednjačka vlast pala i u celoj Srbiji.

"Ako hoćemo da SNS-u vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu. Zato izađite i glasajte za listu 'Dragan Đilas - Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju', jer naša lista ima najviše šansi da pređe cenzus i bude vodeća snaga u budućem gradskom parlamentu. Glasanje za liste koje neće preći cenzus je poklanjanje glasa SNS-u", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: