Vulin i Diković uručili ključeve od stanova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković uručili su ključeve od 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima MO i VS.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

14:38

Vulin i Diković uručili ključeve od stanova
foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dodeljena su 34 stana u Beogradu, Kuršumliji, Novom Pazaru, Subotici i Kruševcu.

Ministar Vulin je istakao da ne postoji podela na aktivne i penzionisane pripadnike sistema odbrane, jer svako ko je jednom bio pripadnik Vojske Srbije on je njen pripadnik zauvek.

Baš kao što je njegovo životno opredeljenje da bude uz svoju domovinu, da je čuva i brani, tako se i domovina i prema njemu odnosi, bez obzira na njegovo životno doba ili vreme. Vi ste svoje živote posvetili svojoj Vojsci, svoje živote ste posvetili svojoj državi i ovo je način da vam i Vojska i država za to kažu hvala, rekao je Vulin.

On je podsetio da je pred nama masovna stambena izgradnja koja treba da reši stambena pitanja za sve pripadnike bezbednosnog sektora.

Ministar je naglasio da dok taj proces stambene izgradnje ne počne, a počeće u mesecima koji su pred nama, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastavljaju s politikom i organizacijom koja omogućava da se za značajni broj pripadnika Vojske obezbedi rešavanje stambenog pitanja.

Već sada smo ušli u dobar ciklus i gotovo da nije bilo meseca da nismo podelili bar 30 stanova. Tako ćemo i nastaviti. Svi pripadnici Vojske Srbije mogu da očekuju da će njihovo stambeno pitanje biti rešeno, rekao je Vulin.

Jedan od ljudi koji je danas konačno rešio svoje stambeno pitanje je i pukovnik u penziji Zlatan Jeremić, koji će, nakon četvrt veka, ući u svoj novi stan na Bežanijskoj Kosi.

Ovaj dan značajan je u životu moje poredice jer nam obezbeđuje da ovaj period, odnosno moju penziju, provedem u lepšem, smirenijem okruženju, a mojoj porodici svakako veći komoditet, rekao je Jeremić, napominjući da u današnje vreme nije nimalo lako doći do svog stana.

On je naglasio da treba imati nadu i poverenje u one ljude koji brinu o nama.

Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije što svoju penziju mogu sa provedem na kvalitetniji i bolji način, rekao je Jeremić, poželevši svima koji još nisu rešili stambeno pitanje u najskorije vreme reše tu životnu brigu.

Do krova nad glavom došao je i načelnik Odseka za moral pukovnik Srećko Kuzmanović, koji na rešavanje stambnog pitanja čeka već 30 godina.

Dobiti stan je velika stvar i veliko olakšanje za čitavu porodicu. Na taj način i država i Vojska pokazuju svoju brigu prema nama, dokazujući da trud i rad koji smo mi uložili u povećanje oprativnih i funkcionalnih sposobnosti sistema nije prošao neopaženo, poručio je pukovnik Kuznamović.

On je naveo da će novi stan na Bežanijskoj Kosi moći da otkupi po povoljnijim uslovima od tržišnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: