Kandidat "Ne da(vi)mo Beograd" priveden zbog grafita

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila da je njen kandidat za odbornika Radomir Lazović priveden zbog pisanja natpisa "Mesto zločina" u Hercegovačkoj ulici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

11:21

Kandidat
Ilustracija: Thinkstock

Navodeći da je više puta obeležavala mesto na kome su u izbornoj noći, aprila 2016. godine, "maskirani ljudi sa bagerima porušili objekte", Inicijativa je saopštila da su prilikom svakog ispisivanja natpisa "Mesto zločina" reagovale "brojne snage bezbednosti".

"U prethodne tri godine, Inicijativa je protestima, akcijama, analizama ugovora, prikupljanjem dokaza, prijavama nadležnim inspekcijama, tužbama, razgovorima sa gradjanima, ali i spremnošću da uprkos napadima i pretnjama ne poklekne, pokazala da se neće miriti sa otimanjem ovog najvrednijeg dela grada zarad interesa investitora bliskih bahatim nasilnicima na vlasti", piše u saopštenju.

Inicijativa je navela da je pokrenula pravne procese koji će omogućiti "raskidanje štetnog ugovora" o ulaganju u "Beograd na vodi" kao i da će "insistirati na odgovornosti onih koji su do ovog skandaloznog posla, kao i svega drugog do čega je njegovo protivzakonito sprovođenje dovelo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: