Dveri: Obradoviću pretili smrću nakon duela sa Šešeljem

Pokret "Dveri" saopštio je da su predsednik te partije Boško Obradović i njegova porodica dobili pretnje smrću na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2018.

18:22

Dveri: Obradoviću pretili smrću nakon duela sa Šešeljem
Foto: Tanjug / Gvozden Nikoliæ

Kako navode, pretnje smrću su počele nakon televizijskog duela koji je Obradović imao sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem.

"Dveri" su navele da su pretnje na društvenim mrežama prijavile Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije i pozvale nadležne organe da hitno reaguju.

"Oštro osuđujemo ovakav način crtanja meta i pretnji političkim neistomišljenicima, jer smatramo da Srbija treba da bude zemlja u kojoj svako može slobodno da izrazi svoje stavove. Pozivamo sve političke aktere i širu javnost da osude ovakvo ponašanje simpatizera Vojislava Šešelja i da pokažu solidarnost s predsednikom Dveri, jer ovakvim pretnjama nije mesto u demokratskom društvu", navodi se u saopštenju.

Ta partija je navela da nakon nedavnog ubistva lidera Građanske inicijative SPD Olivera Ivanovića niko ko se ozbiljno bavi društvenim aktivizmom "nije bezbedan u ovakvom sistemu".

Kako je izgledala debata Obradovića i Šešelja, pročitajte - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: