"Beograd ukrašen već pet meseci, a rasveta preskupa"

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta.

Izvor: Beta

Nedelja, 25.02.2018.

18:14

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha davanje našeg novca za punjenje privatnih džepova", navodi se u saopštenju Inicijative.

Kako navode, “rasveta mesecima bode oči građanima, podsećajući ih na krađu i mahinacije koje su obeležile ceo proces tog besmislenog poduhvata”.

Inicijativa ističe i da je još ranije podnela krivičnu prijavu zbog, kako se navodi, nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete protiv Javnog preduzeća "Javno osvetljenje", odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme "Keep light", kao i krivičnu prijavu zbog nabavke "verovatno najskuplje jelke na svetu".

"Naš grad, pravedniji grad, za koji se mi borimo, treba da bude osvetljen radom, kreativnošću i odlukama svojih građana i građanki, a ne beskorisnom rasvetom", dodaje se u saopštenju.

Podsećamo, postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je još u oktobru, a grad je u prazničnoj atmosferi od početka novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: