"Fejsbuk se i dalje igra sa vama, dok remeti rad medija"

Urednici novinskog sajta Pagina Siete, trećeg po redu u Boliviji, primetili su u oktobru da broj posetilaca njihovog sajta koji dolaze sa Fejsbuka opada.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

23:41

Foto: GettyImages

Publikacija je nedavno bila žrtva sajber napada i urednici su mislili da su ih napali hakeri lojalni predsedniku Evu Moralesu, ali nije vlada bila problem – već Fejsbuk, piše "Njujork tajms".

Američka kompanija je testirala novu verziju Newsfeeda izdvojivši profesionalne medijske sajtove u novu sekciju – Explore.

Međutim, izdavači u Slovačkoj kažu da su promene podstakle promociju lažnih vesti. Kako prave medijske kuće sada moraju da plaćaju da bi se našle u "Njuz fidu", na korisnicima je da dele informacije.

Posle žalbi i drugih medija, Fejsbuk je objavio saopštenje u kojem objašnjava da testira "Eksplor" opciju ali nije ostavio nikakvu mogućnost da kontaktiraju s njim.

"Ne možemo da razgovaramo sa Zakerbergom", kaže Izabel Merkado, urednica sajta Pagina Siete, misleći na izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga. "Ne možemo da razgovaramo ni sa predstavnikom službe za klijente."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: