Kina: SAD da ukinu sankcije koje pogađaju i Kineze

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je SAD da ukinu unilateralne sankcije protiv kineskih pojedinaca i entiteta.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

19:58

Kina: SAD da ukinu sankcije koje pogađaju i Kineze
Ilustracija: Thinkstock

Na meti američkih sankcija su energetske i pomorske firme u Kini, Hongkongu, Tajvanu i Singapuru kao i jedna osoba sa tajvanskim pasošem, prenosi Rojters.

Kina zahteva da američka strana odmah prestane sa, kako navode, značajno pogrešnim akcijama kako bi se izbeglo nanošenje štete bilateralnoj saradnji u relevantnoj oblasti, navelo je ministarstvo u kratkom saopštenju.

Administracija američkog predsednika u petak je najavila nove sankcije Severnoj Koreji.

U odlomcima govora koji predsednik Donald Tramp treba da održi navodi se da je on najavio da će američko Ministarstvo finansija uskoro preduzeti akcije kako bi se dodatno presekli izvori prihoda i energenata koje, po rečima šefa Bele kuće, Severna Koreja koristi za finansiranje nuklearnog programa i održavanje vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: