"Rat za eliminaciju džihadista - stradalo pet civila"

Najmanje pet civila je poginulo je tokom sukoba islamističkih pobunjeničkih grupa i džihadista u Idlibu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 24.02.2018.

19:12

Ilustracija: Thinkstock

Idlib najvećim delom kontroliše džihadistička grupa Hajat Tahrir al-Šam, u kojoj dominiraju borci nekadašnjeg sirijskog ogranka al-Kaide, ali su u provinciji prisutne i druge islamističke pobunjeničke grupe.

"To je rat za eliminaciju džihadista. U borbama je danas poginulo pet civila", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman i precizirao da su ofanzivu u utorak pokrenule islamističke grupe Ahrar al-Šam u Nuredin al-Zinki.

Te dve formacije, prisutne na granici između provincija Idlib i Alep, objavile su 18. februara da se ujedinjuju pod imenom Sirijski oslobodilački front. Prema Abdel Rahmanu, od početka napredovanja ta organizacija je zauzela 26 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: