"Hteli da prođu kroz kordon": Žestok sukob u Milanu VIDEO

Širom Italije organizovani su protesti uoči parlamentarnih izbora, a u Milanu je bilo i sukoba između demonstranata i policije.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 24.02.2018.

18:05

Foto: Screenshot

Do sukoba je došlo nedaleko od Trga Duomo kada su studenti koji protestuju protiv neofašističkog pokreta "Kazapaund" pokušali da prođu kroz kordon policije do mesta na kojem je “Kazapaund“ imao miting.

Studenti su se nešto ranije popeli na spomenik Đuzepea Gribaldija, palili zastave i mahali antifašističkim plakatima pre nego što ih je policija rasterala.

AP navodi da je u protekloj nedelji održano najmanje 12 protesta u italijanskim gradovima, a da je hiljade policajaca raspoređeno kako bi sprečilo sukobe na ulicama.

Jedan od protesta bio je organizovan protiv rasizma i neofašizma, dok je drugi bio protiv radničkih reformi italijanske vlade levog centra.

Treći protest u Rimu je, navodi američka agencija, bio protiv obaveznog vakcinisanja, koje je postalo i tema kampanje.

Istovremeno je u Milanu lider partije Severna liga Mateo Salvini (44) održao miting na kojem su organizatori očekivali da će se pojaviti do 50.000 ljudi, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: