"Nestanak devojčica je nacionalna katastrofa"

Predsednik Nigerije Muhamed Buhari obišao je porodice devojčica koje su nestale u napadu na školu i obećao da će one biti pronađene,a napadači privedeni pravdi.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

09:40

Foto: GettyImages

On je situaciju nazvao “nacionalnom katastrofom“ i dodao da je još trupa i letelica dopremljeno kako bi pretražili teritoriju na kojoj bi mogle da se nađu devojčice.

“Žao nam je što se to dogodilo, delimo vašu bol. Dozvolite mi da vam obećam da će oružane snage locirati i bezbedno vratiti sve nestale devojčice“, napisao je on Tviteru.

Devojčice se vode kao nestale od napada koje je Boko Haram izveo u ponedeljak na severu Nigerije u državi Jobe, prenosi CNN.

Inače lokalni zvaničnici su u sredu saopštili da su one pronađene, ali su se kasnije izvinili zbog greške.

Takođe, nije tačno utvrđeno koliko njih je nestalo, lokalni zvaničnici navode da je nestalo 50, ali pojedini mediji pišu da taj broj premašuje 100.

Boko Haram je oteo skoro 300 devojčica iz škole u Čiboku u aprilu 2014. Mnoge od njih su oslobođene, ali više od njih 100 se i dalje nalaze u zatočeništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: