Tusk: Britanska vizija posle Bregzita - čista iluzija

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da je pogled Britanije na njene buduće odnose sa Evropskom unijom, posle Bregzita, "zasnovan na čistoj iluziji".

Izvor: Tanjug

Subota, 24.02.2018.

00:24

Tusk: Britanska vizija posle Bregzita - čista iluzija
Foto: Gettyimages

"Ukoliko su navodi medija tačni, plašim se da je stav Britanije danas zasnovan na čistoj iluziji", rekao je Tusk nakon samita lidera EU.

Lideri EU pozvali su Britaniju da objasni svoju viziju budućih odnosa kako bi Tusk mogao da pripremi smernice za pregovore o tom pitanju narednog meseca, navodi AP.

Tusk je rekao da će EU usvojiti smernice "bez obzira na to da li je Britanija spremna s svojim vizijama naših budućih odnosa ili ne".

"Prirodno bilo bi mnogo bolje da jeste, ali mi ne možemo da stojimo sa strane i čekamo", rekao je Tusk.

Tusk će se u četvrtak sastati sa britanskom premijerkom Terezom Mej, saopšteno je ranije danas iz njegove službe za odnose s medijima.

Tusk i Mej sastaće se dan pre nego što bi britanska premijerka trebalo da održi govor u kojem će predstaviti viziju Londona o odnosima sa EU posle Bregzita, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: