"Hvala Šešelju, došao u Vučićevo ime" - "Danak neiskustvu"

Beograd -- Lider Dveri Boško Obradović zahvalio se lideru SRS Vojislavu Šešelju što je pristao na televizijsku debatu sa njim i što je, kako kaže, došao umesto Vučića.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Osim toga, Obradović je naveo da ceni to što je Šešelj na debatu došao “u ime vlasti“.

“Prvi put sam na Studiju B od kako su ga kupili naprednjaci, nadam se da me nećete prekinuti kada se pomene Vučić“, rekao je Obradović na početku debate sa liderom SRS na Studiju B.

Prema njegovim rečima, na beogradskim izborima koji slede postoji “poštena ponuda, iako nedostaje više debata i slobode medija“.

“Kome se svidela aktuelna vlast neka glasa za njih, kome se svidela bivša vlast Demokratske stranke neka glasa za njih, a ko nije ni za jedne ni za druge takođe ima za koga da glasa. Beograđani prvi put ne moraju da biraju između istih“, rekao je Obradović.

Na pitanje zbog čega je nastala koalicija Dveri i Dosta je bilo Obradović je naveo da se oni znaju iz Narodne Skupštine.

“Mi smo prava opozicija, nema nikakvih afera iz nas, nova generacija srpskih političara. Ne krijemo da među nama postoje političke razlike, ali i stvari koje nas spajaju – borba protiv lažnog unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i priznanja Kosova na kojem Vučić radi od dolaska na vlast, zbog čega su i postavili sa Zapada“, istakao je Obradović.

Ubrzo je usledio i odgovor Šešelja:

“Mislim da gospodin Obradović plaća danak neiskustvu – to je neverovatna vrsta bezobrazluka. On odmah vređa sagovornika i kaže da dolazi umesto nekoga. Mene je majka dovela na ovaj svet kao ličnost, nikada nisam ničiji zamenik bio“.

Kako kaže, Vučić nikada nije bio njegov učenik.

“Da jeste, nikada ne bi napustio SRS i ne bi bio za EU. Tomislav Nikolić je više puta rekao da je Vučić njegov politički sin, često to kažem Vučiću kada hoću da ga malo naljutim“, naveo je Šešelj.

Osim toga, Šešelj je naveo da je on "srpski nacionalista par ekselans" , dok je Obradović "ljotićevac", na šta je Obradović rekao da je “proučavao sve, pa i intelektualce bliske Ljotiću“.

Šešelj je naveo i da sprema knjigu pod nazivom "Prerano uveli ljotićevski pupoljak Boško Obradović".

Lider SRS je nakon toga istakao da je on Vučićev politički protivnik, kao i da "srpski radikali temeljno kritikuju naprednjačku vlast u Skupštini Srbije", na šta je Obradović naveo da se “skupština trese od tolikih napada“.

“Vučić ne popušta po pitanju nezavisnosti Kosova. Ključni faktor je hoće li prihvatiti ulazak Kosova u UN ili ne. Još uvek odoleva i dok je tako nama ne pada na pamet da izlazimo na ulicu da ga rušimo. Dokle god Vučić podržava RS i bori se da se RS ne utopi u unitarnu BiH – nećemo ga rušiti. Dokle god odbija da uvede sankcije Rusiji – nećemo ga rušiti“, istakao je Šešelj.

Osim toga, Šešelj je naveo i da “Vučića neće rušiti“ sa Obradovićem, Radulovićem, Jankovićem i drugim članovima opozicije jer su “oni gori od Vučića“.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu