Stejt department: Sarađujemo sa policijom CG

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert je povodom napada na američku ambasadu u CG izjavila da ambasada SAD u Podgorici blisko saradjuje sa policijom.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

00:49

Stejt department: Sarađujemo sa policijom CG
Foto: Tanjug/AP

“Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naša ambasada nema indikacija da je napad deo tekuće pretnje, iako se nastavlja istraga motiva napadaca. Iz predostrožnosti, konzularne operacije su zatvorene za danas, ali je ambasada otvorena za hitne usluge za americke državljane, rekla je ona, prenosi Glas Amerike.

Ona je dodala će konzularno odeljenje biti otvoreno samo za hitne usluge i u petak, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani.

"SAD žele da izraze zahvalnost zbog bliske saradnje sa našim saveznikom i dugogodišnjim partnerom, crnogorskom vladom. Želimo da zahvalimo lokalnoj policiji zbog brze reakcije na licu mesta i profesionalizma u tekućoj istrazi. Američka ambasada nema promena u svojim preporukama, kojima se američkim državljanima savetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posecuju Crnu Goru", rekla je Nauert.

Crnogorska policija je juče potvrdila da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, javila je Televizija Crne Gore.

Na Fejsbuk profilu Jaukovića objavljeno je da je on bivši vojnik koji je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i bezbednosti u SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: