Bogeski oslobođen; Sud: "Ubio provalnika u samoodbrani"

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.02.2018.

09:49

Bogeski oslobođen; Sud:
Ilustracija: Thinkstock

U odluci suda se navodi da je Bogeski delovao u samoodbrani, zbog čega je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

Reč je o prvostepenoj presudi i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Manić, za kojeg Tanjug navodi da je bio odranije poznat policiji, 2013. godine upao je u stan porodice Bogeski i na Saška Bogeskog nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je prošle godine u svoju odbranu rekao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je naveo, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu, gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu pa joj nije video lice.

Osim toga, istakao je i da je zamahnuo nožem, ali da ne zna da li je tu osobu isekao, kao i da se ne seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: