"Ne radi hladnjača, teraju nas da leševe ređamo u hodniku"

Novi problemi u niškom pogrebnom preduzeću “Gorica“. Radnici tvrde da se zbog neispravne hladnjače leševi čuvaju u fazi raspadanja.

Izvor: O2

Petak, 23.02.2018.

18:35

Nove optužbe pojavile su se samo nekoliko nedelja nakon što se pojavila vest da su socijalno ugrožene Nišlije, iako je grad plaćao njihovu sahranu, sahranjivane u improvizovanim sanducima od dasaka i u ćebadima.

Direktor odbacuje ove tvrdnje.

Radnici niške kapele tvrde da hladnjača mesecima nije ispravna i da se leševi čuvaju i u hodniku. Kako tvrde, leševe su proteklih meseci držali na stolovima.

“Teraju nas da ih ređamo u hodnik jer je hladnjača neispravna“, kažu radnici za televiziju O2.

“Tamo hladnjača mesecima ne radi, imate dole mesecima zatvorene pokojnike, i ovde u našoj hladnjači na novom groblju jedan četiri, a drugi pet meseci nije sahranjen“, naveo je Rade Rašović iz sindikata JKP “Gorica“.

Direktor “Gorice“ Igor Novaković kaže da su pojedini radnici medijima dostavili fotografije slikane ispred obdukcione sale, gde pokojnici ostaju tek par sati. Odbacuje optužbe da hladnjača nije ispravna.

“Apsolutno netačno, rade tri komore hladnjače od četiri. To je dovoljno da primi sve pokojnike“, rekao je Novaković.

Rašović ipak dodaje da su majstori dolazili juče da popravljaju.

“Da prikriju zbog medija, terali radnike da čiste i sklone“, rekao je on.

Podsećamo, radnici Gorice nedavno su, posle 40 dana, prekinuli štrajk jer im je Grad obećao da će njihovi problemi biti rešeni. Međutim, na izveštaj Radne grupe, koja je utvrdila brojne malverzacije u ovom preduzeću, odgovora nadležnih još nema.

U međuvremenu, reagovao je samo menadžment “Gorice“ tako što je Rašoviću, kako kaže, zbog saradnje sa medijima, uručeno rešenje o otkazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: