"BG zaslužuje sećanje na Đinđića, to smo rekli i Šešelju"

Kandidat LDP za odbornika Ivan Despotović izjavio je da ekstremisti koji su prekrečili mural sa likom Zorana Đinđića "zaslužuju samo prezir i gađenje".

Izvor: Beta

Petak, 23.02.2018.

19:12

Despotović je naveo da se ekstremisti koji su prekrečili mural oslikan na platou Filozofskog fakulteta na dan kada je pre 21 godinu Đinđić izabran za gradonačelnika Beograda, tako obračunavaju sa uspomenom na Zorana Đinđića i da zaslužuju samo prezir i gađenje.

"Sramotno je što se naružio mural Zoranu Đinđiću i ovako uništilo jedno sećanje na njega. To je očigledno delo vandala i ljudi koji ne mogu da podnesu postojanje Zorana Đinđića, pa makar to bilo na zidovima ovog grada", kazao je Despotović kod mesta na kojem se nalazio mural, a preneo LDP.

Despotović je ocenio da se dugo stvara atmosfera koja od Đinđića treba da napravi kriminalca i mafijaša, što su isti ti radili i za njegovog života.

"Ovaj grad zaslužuje sećanje na Zorana Đinđića, a to smo poručili i Vojislavu Šešelju pre neki dan na istom ovom prostoru, kada je sa svojom grupom poslao poruku da će se u Beogradu umesto spomenika Đinđića postaviti spomenik Miloševiću. To u Beogradu neće moći", kazao je Despotović.

On je kazao da LDP nikada neće dozvoliti da vrednosti koje je Zoran Đinđić zastupao budu zaboravljene, jer su danas, više nego ikad, potrebne ovom društvu.

Kako su preneli beogradski mediji mural sa likom Zorana Đinđića, koji je oslikan na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu 21. februara, na dan kada je 1997. godine izabran za gradonačelnika Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: