Vučić u Bugarskoj: Srbija za kompromis sa Kosovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom.

Izvor: Beta

Petak, 23.02.2018.

11:15

Vučić u Bugarskoj: Srbija za kompromis sa Kosovom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

On se zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

Napominjući da je za Srbiju prijema u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj, Vučić je rekao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KiM.

"Mi želimo da postigemo kompromis - da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana", ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske.

On je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje.

"Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena - mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije doputovao je jutros u zvaničnu posetu Bugarskoj, gde se po dolasku u Sofiju sastao sa bugarskim kolegom. Pre sastanka sa Radevim, njih dvojica položili su vence na Spomenik neznanom junaku.

Predsednik Srbije imaće i odvojene susrete sa predsednicom Narodnog sobranja Bugarske Cvetom Karajančevom i potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekatarinom Zaharjevom.

Tokom jednodnevnog boravka u Sofiji, predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Bugarske u oblasti rada i socijalne politike, lučke infrastrukture i železničkog saobraćaja.

Na kraju posete, predviđen je obilazak i vožnja metro linijom u pratnji gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, u cilju upoznavanja sa iskustvima u izgradnji metroa u Sofiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: