Uzbuna u Briselu: Zgrada pod opsadom policije, helikopteri

Policija je blokirala jednu zgradu u Briselu u regionu Forest u kojoj se navodno nalazi nekoliko naoružanih napadača.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

14:02

Uzbuna u Briselu: Zgrada pod opsadom policije, helikopteri
Ilustracija: GettyImages

"U toku je specijalna operacija. Moguće je da se jedna ili više naoružanih osoba nalazi u zgradi", saopštili su zvaničnici, javlja "Sputnjik".

Helikopteri nadleću navedenu oblast u Briselu, a očevici za tamošnje medije tvrde da su videli policajce sa oružjem na gotovs, kao i da su prisutni i snajperisti.

Policijska operacija je počela nakon što je jedan Poljak utrčao u prodavnicu vičući da se dogodilo ubistvo. Iako policajac nije pronašao ništa određeno, pozvao je specijalne jedinice koje su pokrenule akciju.

Stanarima te i okolnih zgrada savetovano je da ne izlaze iz svojih domova.

Osumnjičeni za terorističke napade u Parizu u novembru 2015. godine Salah Abdeslam krio se u Forestu, a uhvaćen je tokom razmene vatre s policijom u obližnjem stanu.

Za sada nema nagoveštaja da je današnji incident povezan s terorizmom.

Zvaničnih informacija iz policije još uvek nema.

Uskoro opširnije...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: