Đurić: Kad bi SAD odustale od nezavisnog Kosova...

SAD bi dale veliki doprinos mirovnom procesu ukoliko bi odustale od tretiranja Kosova i Metohije kao nezavisne države kaže Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

13:48

Đurić: Kad bi SAD odustale od nezavisnog Kosova...
Tanjug, Zoran Žestiæ

"Što pre SAD odustanu od takve politike, to će pre separatisti u Prištini odustati od mita o takozvanom nezavisnom Kosovu" rekao je Đurić Tanjugu.

Đurićeva reakcija usledila je posle izjave predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da bi Rusija mogla da odigra "veoma pozitivnu ulogu" za mirovni proces ukoliko bi priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, jer bi u tom slučaju Beograd odustao od, kaže, "lažne mitologije".

Direktor Kancelarije za KiM dodaje i da bi "SAD podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u Savetu bezbednosti osnažile ugled Ujedinjenih nacija i doprinele reafirmaciji principa na kojima je Svetska organizacija nastala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: