Umesto Vučića Hotiju odgovorio Đurić: Zločine činila OVK

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio u odgovoru šefu poslaničke grupe DSK Avdulahu Hotiju da na KiM jeste počinjen genocid ali da ga je počinila OVK.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.02.2018.

13:16

Umesto Vučića Hotiju odgovorio Đurić: Zločine činila OVK
Foto: Getty Images

Đjurić je dodao da je OVK pripadao i Hoti sa svim njegovim komandantima.

"Genocid je počinjen sa ciljem potpunog etničkog čišćenja i osvajanja naše južne pokrajine, agresijom i pomoću zločina. Za počinjene zločine svi komandanti terorističke OVK, pre ili kasnije, snosiće posledice pred domaćim i međunarodnim pravosuđem... Napadima i lažima neće sakriti ni izbrisati činjenicu svog učešća u tim događajima", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je tako odgovorio na izjavu Hotija koji je poručio predsedniku ;Srbije Aleksandru Vučiću da "nova odela ne mogu pokriti zločine i genocid", reagujući na Vučićevu ocenu da je Hoti po nalogu međunarodnih zvaničnika osudio izjavu premijera Albanije Edija Rame.

Na obeležavanju desetogodišnjice samoproglašene nezavisnosti Kosova, mediji su objavili da je Edi Rama kazao da bi Albanija i Kosovo trebalo da imaju zajedničkog predsednika.

Đurić je rekao da optužujući predsednika Srbije za zločine na Kosovu, i to ne samo u poslednjem ratu, već vekovima unazad, Hoti uranja u blato šovinizma, ekstremizma i mržnje.

"Optužiti predsednika Srbije za bilo koji zločin nad Albancima jeste jednako neukusno i neumesno kao kada bi neki ovdašnji političar Hotija okrivio za vadjenje organa otetim srpskim civilima. Takav način uopštavanja svojstven je, medjutim, samo politički i civilizacijski nedozrelim osobama, a pošto Hoti to verujem nije, postavlja se pitanje po čijem nalogu on sebe želi da predstavi takvim i po čijem nalogu na političku scenu vraća jezik mržnje i sukoba", zapitao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: