Zima paralizovala Hrvatsku, pozvana i vojska

Sneg koji već dva dana pada širom Hrvatske paralizovao je neke delove zemlje, prevrnuta vozila otežavaju saobraćaj, a duva i olujni vetar.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

11:45

Zima paralizovala Hrvatsku, pozvana i vojska
Foto: Getty Images

Sneg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaledju Dalmacije, kamioni s prikolicama ne mogu saobraćati izmedju kontinentalnog i obalnog dela zemlje, a olujni vetar prekinuo je mnoge brodske linije, saopštio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Vozači se upozoravaju na moguću poledicu zbog niskih temperatura, posebno na mostovima i nadvožnjacima, te je neophodna zimska oprema.

Prema najnovijim informacijama, i hrvatska vojska će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u otklanjanje posledica snežnog nevremena, tamo gde je to prema procenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, odlučio je ministar odbrane Damir Krstičević.

"Oružane snage Republike Hrvatske angažuju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni", saopšteno je iz tog resora, prenela je HINA.

Prognostičari najavljuju da će u središnjim i gorskim krajevima uz novi snežni pokrivač biti i snežnih nanosa, a moguće su i mećave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: