Zima paralizovala Hrvatsku, pozvana i vojska

Zagreb -- Sneg koji već dva dana pada širom Hrvatske paralizovao je neke delove zemlje, prevrnuta vozila otežavaju saobraćaj, a duva i olujni vetar.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Sneg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i zaledju Dalmacije, kamioni s prikolicama ne mogu saobraćati izmedju kontinentalnog i obalnog dela zemlje, a olujni vetar prekinuo je mnoge brodske linije, saopštio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Vozači se upozoravaju na moguću poledicu zbog niskih temperatura, posebno na mostovima i nadvožnjacima, te je neophodna zimska oprema.

Prema najnovijim informacijama, i hrvatska vojska će se u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u otklanjanje posledica snežnog nevremena, tamo gde je to prema procenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, odlučio je ministar odbrane Damir Krstičević.

"Oružane snage Republike Hrvatske angažuju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni", saopšteno je iz tog resora, prenela je HINA.

Prognostičari najavljuju da će u središnjim i gorskim krajevima uz novi snežni pokrivač biti i snežnih nanosa, a moguće su i mećave.

Region

strana 1 od 118 idi na stranu