DJB: Kolika je cena obraza?

Beograd -- Pokret Dosta je bilo saopštio je da je Upravni sud odbacio žalbu koju je Saša Radulović podneo protiv Gradske izborne komisije.

Izvor: Beta
Podeli

Radulović je žalbu podneo zbog proglašenja lažne izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad".

"Radulović zbog tog skandaloznog rešenja priprema krivičnu prijavu protiv članova veća. Prijavu će podneti protiv sudija Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković zbog skandaloznog rešenja koje su donele po očiglednom političkom nalogu SNS-a. Podneće i zahtev Visokom savetu sudstva da preispita njihov rad i razreši ih sudijske funkcije, kao i zahtev Ustavnom sudu sa privremenom merom", navodi DJB.

DJB navodi da se u obrazloženju datom u ponedeljak doslovce navodi "Odredbom Zakona o lokalnim izborima propisano je da svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava, po postupku utvrđenim tim zakonom".

"Imajući u vidu da je žalbu izjavio Saša Radulović iz Beograda, predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo u Narodnoj skupštini, po oceni suda, žalilac nema legitimaciju za njeno podnošenje", navodi DJB.

Opšte poznata činjenica je da je Saša Radulović i birač i kandidat br. 25. na listi broj 7. "Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate", narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe "Dosta je bilo", navodi DJB i dodaje da Saša Radulović nije podvojena ličnost. DJB navodi da je sve toliko apsurdno, da su članovi i simpatizeri DJB jednostavno ostali bez reči.

"Jer: šta reći? Zamislite koliko je bilo važno Aleksandru Vučiću i SNS-u da prevare neke birače DJB sa svojom lažnom listom, da su prihvatili ovoliki blam. Kolika je cena obraza?", pita DJB.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu