Zelena stranka: Beogradu treba groblje za kućne ljubimce

Zelena stranka istakla je danas inicijativu za uvođenje ombudsmana, kao i gradskog groblja i gradske plaže za kućne ljubimce.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

13:46

Zelena stranka: Beogradu treba groblje za kućne ljubimce
Foto: Getty Images

Zelena stranka, pozivajući se na zvaničan podatak da u Beogradu ima više od 600.000 pasa, kao i veliki broj drugih kućnih ljubimaca koje Beograđani neguju i drže, smatra da je pitanje odgovornog vlasništva i bolje regulative u toj oblasti od vitalnog značaja i za vlasnike, nevlasnike, kao i za ljubimce.

"Neodgovorno vlasništvo se zataškava, vlasnici ne odgovaraju za nemar prema životinjama, često im ne pružaju ni osnovno, a oni koji to čine, sa druge strane, i veoma odgovorno brinu o njima, često su sprečeni da sa svojim ljubimcima ostvare osnovna prava. Groblje za kućne ljubimce je nešto što u 21. veku postoji u svim metropolama i ne bi trebalo da se dovodi u pitanje u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Kako je dodao potpredsednik Zelene stranke Saša Mihajlović ispred Skupštine grada, plaže za kućne ljubimce su pitanje dobrobiti životinja u letnjim mesecima i sve to su važne tačke programa Zelene stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: