"Odustalo se od idiotskih slogana, ali postalo opasnije"

Protiv žena koje iz bilo kog razloga ne žele da rađaju se nastavlja kampanja najviših državnih organa kao "pravi lov na veštice 21 veka".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

13:14

Tp je izjavio kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika na beogradskim izborima 4. marta, Ivan Đurć .

Đurić je kazao da se odustalo od "idiotskih slogana" za kampanju za podsticanje rađanja, ali da je "postalo mnogo opasnije", jer se u kampanju uključio predsednik Srbije Aleksandar Vučić s predlogom da se primeni "makedonski model borbe protiv abortusa".

"Makedonski model u prevodu znači da žena koja se odluči na abortus, mora da preživi tri dana zakonom propisane psihičke torture u bolnici. To su Gvantanamo metode mučenja pokazivanja ultrazvuka fetusa, ubeđivanja od strane doktora da donosi pogrešnu odluku", kazao je Đurić, saopštila je LDP.

Ocenio je da "stigmatizacija žena, lov na veštice" mora odmah da prestane, a da institucije i zdravstveni sistem budu podrška ženama, a ne njihovi najveći neprijatelji.

Đurić je kazao da je jedini način da se "zauvek zaustavi to ludilo" izmena člana Ustava koji kaže da svako ima pravo da odlučuje o rađanju dece.

"To nije i ne sme da bude svačije pravo, to je isključivo pravo žene", ukazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: