Lista Belog ipak ostaje, stigli saglasnost i "sveža lična"

Lista čiji je nosilac imaginarni lik Ljubiša Preletačević Beli ipak će biti na listićima za beogradske izbore, nakon što je mladić sa tim imenom dao saglasnost.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

11:42

Lista Belog ipak ostaje, stigli saglasnost i

Na nalogu na Tviteru na kom se vodi kampanja Luke Maksimovića, koji "tumači" lik Preletačevića, objavljena je lična karta mladića rođenog 1993. godine, kome u poljima ime i prezime piše Ljubiša Preletačević Beli. Lična karta je izdata 21. februara 2018. godine.

"Saglasan gosn Ljubiša. Kec u rukavu. Lista br. 22! Ave!!!", poručio je Maksimović na Tviteru.

Insajder je objavio i fotografiju saglasnosti "pravog" Ljubiše Preletačevića da bude nosilac liste, kao i potvrdu da je saglasnost overena kod notara protekle večeri.

Kako je objavio CESid, neki članovi GIK su napustili sednicu protekle večeri na kojoj se odlučivalo o ovoj listi, a na glasanju su 22 člana bila "za", sedam "protiv", a dva su bila uzdržana.

Podsećajući na slučaj sa proteklih izbora kada je lider Levice Srbije Borko Stefanović promenio ime u Borko, Bojan Klačar iz CESID-a je naveo da je "neki novi čovek imena Ljubiša Preletačević postao danas, dao saglasnost, aneksirao i to je to".

"Razumete da se pojavio Ljubiša Preletačević. Čovek. Ne Luka. Već Beli. Ovo je bolje nego Borislav vs. Borko", naveo je Klačar.

Upravni sud je ranije poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića, posle žalbe podnosioca M. A. na rešenje GIK. Sud je naveo da nisu ispunjeni uslovi da lista bude proglašena.

Podsećamo, nedavno je došlo do rastanka mladenovačkog pokreta "Samo jako" i Luke Maksimovića, koji je tumačio lik Ljubiše Belog Preletačevića na lokalnim izborima, a potom i u trci za predsednika Srbije, na kom je sve iznenadio i bio trećeplasirani.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: