Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio da je ta stranka protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

13:56

Samoopredeljenje protiv ratifikacije zakona o demarkaciji
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On je na konferenciji za novinare rekao da se demarkacija "prodaje" kao cena za liberalizaciju viza i da ta žurba predstavlja žurbu predsednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja jer se liberalizacija viza neće dogoditi ni ove, ni sledeće godine.

Prema njegovim rečima, Tači i Haradinaj ne misle na građane već na fotelju koja im se ljulja.

Kurti je kazao da pored demarkacije uslov za liberalizaciju viza je i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je kazao da kosovski lideri treba da se bave borbom protiv korupcije i da ostave dovoljno vremena za razgovore sa Crnom Gorom o demarkaciji.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca rekao je da to što se dogadja sa demarkacijom nije ništa drugo već izlazna strategija za promenu mišljenja o demarkaciji.

On je ocenio da aneks sporazuma može da se koristi za unutrašnje potrebe, navodeći da Samoopredeljenje neće ni na koji način podržati demarkaciju i da će iskoristiti sva sredstva od glasanja do onemogućavanja stvaranja foruma.

"Ramuš Haradinaj služi kao štit za zločine koje su sa teritorijom izvršili Hašim Tači i (predsednik parlamenta) Kadri Veselji", kazao je Konjufca.

Dodao je da nije promenjen izveštaj komisije na čelu sa Muratom Mehom, koja je izradila prvobitni sporazum, već da su se promenili Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa (bivša Inicijativa za Kosovo).

Predsedništvo Skupštine Kosova će danas na sednici u 16.00 odlučiti o zahtevu Vlade Kosova za održavanje vanredne sednice na čijem dnevnom redu bi bila ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: