U HR crveni meteoalarm, u RS ponegde vanredno

Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog severoistočnog vetra.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

17:21

U HR crveni meteoalarm, u RS ponegde vanredno
Foto: Thinkstock

Udari vetra će čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat.

"Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno primorcima", navodi se u upozorenju.

Dodaje se da je takođe prisutan i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

“Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska uputstva. Savetujemo građane da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju”, navodi se u upozorenju Meteoalarmna.

Za sutra je za područje Like, Gorskog Kotara i centralne Hrvatske na snazi narandžasto upozorenje meteoalarma zbog velikih količina snega koje će pasti na tom području.

Očekuje se da će pasti između 10 i 40 centimetara novog snega.

"Budite spremni na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada vazdušnh, pomorskih i rečnih luka. Opasni uslovi za vožnju na putevima i u pomorskom, vazdušnom i železničkom saobraćaju.

Nevreme sa snegom i olujnim vetrom problemi u saobraćaju postoje I u BiH, a na teritoriji opštine, u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija.

Situacija je loša i u drugim dijelovima Republike Srpske.

''U opštini Krupa na Uni visina snežnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti'', saopštili su nadležni, preneli su mediji u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: