"Počela 'A' faza na Savskom nasipu - hoćemo da se skućimo"

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ započela je, kako navode, prvu “A“ fazu izgradnje objekta nasred Savskog nasipa u želji da se "skuće".

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

15:48

Foto: Ne da(vi)mo Beograd

Iz Inicijative ističu da time ukazuju na odsustvo volje nadležnih da reše ovaj višegodišnji problem nelegalne gradnje na Savskom nasipu.

“U prvu ’A’ fazu izgradnje u objekat je za sada ugrađeno preko tri kubika peska tip ’Dunavac’, preko 200 betonskih blokova i ostalog građevinskog materijala uz pomoć pet radnika koji su bez obzira na teške vremenske uslove završili ovu fazu izgradnje nekoliko sati pre roka. Ako se lepo vreme za ovo doba godine nastavi i narednih dana gradnja će biti nastavljena i završena u rekordnom roku“, navode iz Incijative.

Osim toga, oni ističu da “na području Savskog nasipa nikakvi zakoni ni pravila ne važe“.
Foto: Ne da(vi)mo Beograd
“Zato smo odlučili da se skućimo ovde, jer kao i mnogima koji su već ovde izgradili kuće, nama naši stanovi nisu dovoljni. Mi smo ljudi pod stresom i kako bi rešili naše potrebe za odmorom i relaksacijom uzeli smo lopate u ruke i počeli gradnju“, rekao je predstavnik Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović.

“Takođe moram da se zahvalim raznim inspekcijama i policiji što nisu izašli na teren, jer su tako pokazali da im je zaista stalo da građani rade šta god žele gde god to žele dokle god su bogati i uticajni“, dodao je on.

Iz Inicijative poručuju i da će izgradnja brzo biti završena “kako bi sa prvim zracima prolećnjeg sunca samo oni mogli da uživaju u lepotama Save“.
Foto: Ne da(vi)mo Beograd
“Bolje samo nama da bude super na Savskom nasipu, nego da svi građani uživaju u prirodi”, naveo je Veselinović.

Kako navode, pitanje očuvanja Savskog nasipa i rešavanje nagomilane nelegalne gradnje koja ga ugrožava, od životnog je značaja za grad Beograd.

“Savski nasip predstavlja zaštićeno područje vodoizvorišta, područje koje štiti Novi Beograd od poplava, i vredan prirodni resurs i stanište ptica. Nažalost, nebrigom, nečinjenjem i bahatim ponašanjem pojedinaca Savski nasip je ugrožen i pretvoren u zagrađenu privatnu zonu“, zaključuju oni u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: