POKS: Za pravičnu restituciju

Beograd -- Kandidat Pokret obnove Kraljevine Srbije za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović ponovio je danas da se Pokret zalaže za celokupnu restituciju.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je objasnio, Pokret se zalaže za povraćaj celokupne imovine koja je uzeta građanima posle Drugog svetskog rata, bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova.

"Dok se ne ispravi ova nepravda, ne može se očekivati da građani imaju poverenja u pravni poredak i institucije naše države", rekao je Mihailović na konferenciji za novinare ispred Kuće cveća u Beogradu, saopšteno je iz Pokreta.

Poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da će Pokret insistirati na promeni Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kako bi se ukinule lažne obveznice i uvela supstitucija.

"Mnogi uzurpiraju nacionalizovanu imovinu, i kada ona bude dodeljivana po principu supstitucije vratiće se u privatnu svojinu i tako obezbediti i stabilne budžetske prihode. Kao što je neophodna restitucija, tako je neophodno da ona bude pravična", rekao je Gojković, a preneo Pokret.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu