POKS: Za pravičnu restituciju

Kandidat Pokret obnove Kraljevine Srbije za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović ponovio je danas da se Pokret zalaže za celokupnu restituciju.

Izvor: Beta

Sreda, 21.02.2018.

13:37

POKS: Za pravičnu restituciju

Kako je objasnio, Pokret se zalaže za povraćaj celokupne imovine koja je uzeta građanima posle Drugog svetskog rata, bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova.

"Dok se ne ispravi ova nepravda, ne može se očekivati da građani imaju poverenja u pravni poredak i institucije naše države", rekao je Mihailović na konferenciji za novinare ispred Kuće cveća u Beogradu, saopšteno je iz Pokreta.

Poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da će Pokret insistirati na promeni Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kako bi se ukinule lažne obveznice i uvela supstitucija.

"Mnogi uzurpiraju nacionalizovanu imovinu, i kada ona bude dodeljivana po principu supstitucije vratiće se u privatnu svojinu i tako obezbediti i stabilne budžetske prihode. Kao što je neophodna restitucija, tako je neophodno da ona bude pravična", rekao je Gojković, a preneo Pokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: