Đilas: Još jedna škola i dva vrtića u Stepi

Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas izjavio da će ukoliko dođe na vlast grad u naselju Stepa Stepanović podići još jednu školu i dva vrtića.

Izvor: Beta

Sreda, 21.02.2018.

13:13

Đilas: Još jedna škola i dva vrtića u Stepi
Ilustracija: Thinkstock

Đilas je sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem posetio naselje Stepa Stepanović u okviru kampanje za beogradske izbore 4. marta.

Kako je saopštio Đilasov izborni štab, građani su istakli da je aktuelna vlast promenila zoniranje i stavila naselje "Stepa Stepanović" u drugu zonu gradskog saobraćaja, iako su mnogo udaljenija mesta u prvoj zoni, što znači da stanovnici ovog naselja plaćaju mnogo veću cenu karte gradskog prevoza.

Osim toga, dodaje se da su se građani žalili i da se naselje ne čisti redovno, kao i da su zelene površine na obodima naselja zarasle u korov, pa moraju sami da doplaćuju čišćenje.

Prema Đilasovim rečima, aktuelna vlast nije ništa učinila da se naselje razvije onako kako je bilo predviđeno. On je rekao da je napravio grešku kada je rekao da ova vlast nije napravila nijednu školu, jer je, kako je rekao, čovek koji priznaje svoje greške, dodajući da su napravili školu u ovom naselju po projektu koji je napravljen u vreme njegovog mandata.

Podsetio je i da je u novembru 2013, u vreme kada je on bio gradonačelnik, otvoren i vrtić za 100 dece "Leptirić", tako što je uzet prostor od Građevinske direkcije Srbije koji je tada potpuno opremljen.

"Tada je bila projekcija da je neophodno izgraditi tri obdaništa, dve osnovne škole i Dom zdravlja. Za naselje 'Stepa Stepanović' neophodno je napraviti još jednu školu, što je minimum, napraviti još dva obdaništa i napraviti izlaz na ostale saobraćajnice. Mi smo već jednu školu sagradili za 100 dana na Bežanijskoj kosi, dakle, za školu treba nekoliko meseci, za obdanište isto toliko, i mislim da je realan rok godinu i po dana od promene vlasti da se napravi sve što je ovom naselju potrebno", rekao je Đilas.

Đilas je dodao da su u ovom naselju građani "sjajno organizovani i da stalno vrše pritisak na vlast da se stvari promene, što je dobro".

"Problem koji ima naselje 'Stepa Stepanović' će se pojavljivati i u drugim novoizgrađenim naseljima, a to je manjak škola i obdaništa", upozorio je Đilas, dodajući da, kada se završi izgradnja, da će u naselju "Stepa Stepanović"” živeti 5.000 porodica i da je izgradnja pratećih sadržaja urgentna.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da je aktulena vlast "nekorektna prema stanovnicima naselja 'Stepa Stepanović' i da ih je država prevarila".

"Kada su kupovali stanove građani su računali da će sve biti rešeno kako treba i nakon što su kupil stanove neko im je rekao da to ne može. Građani više ne smeju da budu varani od strane države", kazao je Janković, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: