Vučić o novinarima: Pišite šta hoćete, ja ću biti vredan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je važno da novinari u Srbiji rade slobodno i da mogu da pišu šta žele i da on neće da kupuje njihovu naklonost.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2018.

07:50

Vučić o novinarima: Pišite šta hoćete, ja ću biti vredan
Foto: Getty Images

"Ja neću da dajem pare da bi me hvalili, a mislim da činjenice govore drugačije. Ja ću da radim i da ustanem pre šest ujutru i da se dokazujem radom i trudom. Neću da se dodvoravam nikome i da plaćam reket, a vi nastavite", rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na TV Hepi, polemišući sa Milovanom Ćulibrkom glavnim urednikom NIN-a.

"Neću novinare da potkupljujem ni na koji način. Imam podršku naroda i neću da dajem narodne pare, da plaćam reket", rekao je Vučić i dodao: "Napišite u svim novinama šta god hoćete, ja ću da radim marljivo i da se dokazujem trudom i radom".

Vučić je to rekao polemišući sa glavnim urednikom NIN-a Milanom Ćulibrkom, kojem je poručio da će uvek da brani njihovo pravo da pišu ono što pišu, ali da isto tako ima pravo da misli i da kaže da su preterali sa naslovnom stranom na kojoj su Srbiju uporedili sa koncentracionim logorom Aušvic.

Građani, uveren je Vučić, poštuju trud, a ne dodvoravanje, vide razliku i razumeju da nečija marljivost govori više od svega. "Ako za Srbiju napišete da je koncentarcioni logor, a tek unutra postane jasno da govorite o nečemu drugom, i takvih nekoliko dvosmislenih naslovnih strana pravite, onda to znači da imate slobodu, a drugo je da li to ljudi žele da čitaju, da li u to veruju i da li tome poklanjaju pažnju", kazao je Vučić.

On je rekao da mu odgovara što ga NIN oštro kritikuje, jer pokazuje da sloboda medija postoji što nije bio slučaj u vreme Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

Predsednik je takodje reagovao na izjavu sina ubijene novinarke sa Malti koji je rekao da će sledeci novinar biti ubijen u Srbiji.

Ubistva novinara su se dogodila u zemlji iz koje on dolazi, u Danskoj, u Nemačkoj takođe, a ne u Srbiji, primetio je, gde je poslednje ubistvo novinara bilo ubistvo Milana Pantića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: