Đurić: Nije uvek ćutanje zlato

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio da ga više zabrinjava izostanak reakcije međunarodne zajednice povodom izjava Edija Rame.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:15

Đurić: Nije uvek ćutanje zlato

Ramina izjava nije prva takve vrste i one se, dodaje Đurić, ponavljaju u kontinuitetu, a posledica su međunarodne klime koja je stvorena, da je to društveno prihvatljivo.

"Ne smatram da je to dobro kada se pokazuje pretenzija ka teritoriji drugih država. Za nas je KiM teritorija naše države i svaki put kada neko ispolji tu vrstu pretenzija, naravno da tako nešto ne može da bude pozdravljeno i prihvaćeno", istakao je Đurić.

Kaže da ga uvek zabrinjava kada u međunarodnoj zajedicni ne postoje jednaki aršini i osude ponašanja svih.

Podseća da se on bavi institucijama Srbije na KiM, kao i razgovorima i pregovorima, a postoje oni u međunarodnoj zajednici koji bi trebalo da reaguju na takve stvari, a ne reaguju.

"Trebalo bi im postaviti pitanje zašto je to tako i do kada planiraju da ćute. Nije ćutanje uvek zlato. Nekada je ćutanje izvor daljih provokacija i nestablnosti", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: