Ramina ideja ne sviđa se svima na Kosovu

Ideja albanskog premijera o jednom predsedniku Albanije i Kosova je manjak poštovanja prema težnjama građana Kosova, izjavio šef opozicionog DSK Avdulah Hoti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

13:02

Ramina ideja ne sviđa se svima na Kosovu
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

"Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije. Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike", rekao je Rama u nedelju na sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti.

On je priznao da takva ideja sada nije izvodljiva, ali dodao da ono o čemu se sanja može i da se realizuje.

Hoti je danas izneo stav da takva ideja pokazuje "manjak poštovanja za težnje 'Kosovara' za nezavisnom državom integrisanom u Evropsku uniju i NATO", piše prištinska Koha, navodi se u presklipingu UNMIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: