Sledeće sedmice stiže nam ledeni talas

RHMZ izdao upozorenje za istočne krajeve Srbije jer se u tom delu naše zemlje očekuju obilne snežne padavine u noći između ponedeljka i utorka i utorka i srede.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

09:29

Sledeće sedmice stiže nam ledeni talas
Ilustracija: Getty Images

Očekuje se da će se formirati snežni pokrivač od 10 do 20 cm, a lokalno i više. Istovremeno, u planinskim predelima postojeći snežni prekrivač će se povećati, uz jak vetar i snežne nanose.

Što se tiče predviđanja meteorologa za ovu sedmicu, očekuje nas hladnije vreme nego što je do sada bilo, odnosno zima nam se vraća. Kako stoji na sajtu RHMZ-a, do kraja ove sedmice smenjivaće se kiša i sneg. Temperature će se kretati od minus jedan do nule u severnim krajevima zemlje, a nešto toplije biće na jugu.

Najviše dnevne temperature neće daleko stići - na severu se očekuje da se živa u termometru "popne" na dva do tri stepena, a na jugu na pet do sedam stepeni.

Međutim, prema dugoročnoj prognozi, već sledeće sedmice nas očekuje ledeni talas, kada će se jutarnje temperature spuštati i do minus deset stepeni, kaže Đorđe Đurić iz "Weather2Umbrella" za "Blic".

"Prema prognozama postoje velike naznake da će nam kraj februara doneti ledeni talas, odnosno led i sneg u celoj zemlji, što će biti najhladniji deo zime kada će jutarnje temperature ići ispod minus deset", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: