Đurić: Milan Radojičić se bavi biznisom

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radojičić "bavi biznisom".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

17:28

Đurić: Milan Radojičić se bavi biznisom
Milan Radojièiæ. Foto: Screenshot

Kako kaže, često se potencira problem navodnog bujanja kriminala na severu.

"Svako ko je počinio krivično delo treba da odgovara, bez obzira da li je Srbin ili Albanac", rekao je Đurić novinarima, odgovarajući na pitanje o ulozi Milana Radojičića na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Radojičić se "bavi biznisom".

"Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegovo rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza nije zaslužio da se protiv njega vodi netemeljena kampanja", naveo je Đurić za "Insajder".

Osim toga, Đurić je istakao da srpske sredine na Kosovu imaju manje kriminala od drugih, uz konstataciju da ne može da daje odgovore na pitanje da li su nečiji poslovi na Kosovu legalni. "Ja nisam ni policija, ni tužilaštvo, ni bilo koji drugi organ, pa da odgovaram kakvi su čiji poslovi, da li su legalni ili nisu legalni", naveo je Đurić.

"Postoji politički konktekst koji želi da kriminalizuje Srbe na Kosovu. Cilj je da se srpske institucije oslabe i proglase nepostojećim. Branićemo naše institucije i narod", dodao je on.

Novinar "Insajdera" je tokom razgovora sa Đurićem istakao da je Đurić viđen sa Radojičićem u nekoliko navrata, da su otvarali šampanjac na proslavi pobede Srpske liste, kao i da je on sedeo u prvom redu sa njim na jednom mitingu Srpske liste.

"Predsednik Srpske liste je Goran Rakić. Izabrani predstavnici Srba na Kosovu imaju svoje ime i prezime. Oni su ti koji predstavljaju i koji pregovaraju u ime Srpske liste. Mi smo sa njima u koordinaciji i komunikaciji svaki dan. Oni izabrani srpski predstavnici su ti koji i pregovaraju i potpisuju koalicioni sporazume, to uostalom možete da vidite po koalicionim sporazumima", rekao je Đurić.
Na pitanje kakva je zvanična uloga Milana Radojičića, kao i da li je član Srpske liste ili SNS, odgovorio je: "Mislim da sam odgovorio na sva vaša pitanja vezano za gospodina Radojičića, čak i na ona koja me niste pitali..."

Podsećamo, srpska političarka sa Kosova Rada Trajković istakla je ranije da "Milan Radojičić na severu Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem", dok je kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo da je pregovarao sa Radojičićem kao s "jednim od istaknutih Srba na Kosovu".

U intervjuu u emisiji "Slobodno srpski" 24. decembra prošle godine Haradinaj je rekao da "veoma dobro sarađuje sa kolegama Srbima“, među kojima je i Radojičić, a na pitanje ko je taj čovek, rekao je: "Neki sa severa, koji je bitan za sve i ja pričam i sa njim."

Osim toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je pre nekoliko nedelja za "Insajder" da Milan Radojičić nema nikakvu ulogu u toj stranci.

"U SNS-u nema nikakvu ulogu. Ne znam kakvu ulogu ima na Kosovu. Ne bavim se tim delom posla. Ali ako insinuirate da Milan Radojičić ima neku odgovornost za bilo šta, molimo vas da to kažete“, rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Insajdera po kom osnovu Radojičić pregovara sa kosovskim zvaničnicima, Stefanović je rekao da ne zna "za tu konkretnu činjenicu", da je za to čuo iz medija, kao i da "nikada u životu ranije nije čuo za tog čoveka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: