"EU zabija glavu u pesak pred velikoalbanskom politikom"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je najnoviju izjavu albanskog premijera Edija Rame.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.02.2018.

16:54

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić je istakao da Evropska unija i zapadne zemlje "zabijaju glavu u pesak" pred velikoalbanskom politikom, koja je, kaže, najveća pretnja miru i stabilnosti u regionu.

Povodom izjave albanskog premijera Edija Rame o jedinstvu Kosova i Albanije, Dačić je kazao da je "zaprepašćujuće" da i ovog puta "velikoalbanske izjave" prolaze bez ikakvih osuda ili uz mlake osude od zvaničnika EU i zapadnih zemalja.

"Rama je bukvalno rekao da su Albanija i Kosovo jedna država, sa jednim predsednikom, zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. I niko ga ne kritikuje", rekao je Dačić za Tanjug.

Upitao je šta bi bilo da je Srbija rekla da sa Republikom Srpskom treba da ima jednog predsednika i zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku.

"Srbija to nikad nije tražila, a ipak je stalno na meti kritike iz Brisela i zapadnih zemalja. I posle će neko da kaže da nema dvostrukih aršina", istakao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: