Florida na nogama: "Došao je trenutak" VIDEO

Na hiljade demonstranata okupilo se u Fort Loderdejlu, na Floridi, zahtevajući strožu kontrolu naoružanja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.02.2018.

08:47

Florida na nogama:
Foto: Tanjug/AP

Protest se održava nekoliko dana posle treće najsmrtonosnije pucnjave u školi u istoriji SAD.

"Okončajte nasilje vatrenim oružjem", uzvikivali su demonstranti.

Na protestu su bili lokalni lideri, zakonodavci i javne ličnosti koji su poručili da je hitno neophodno pooštravanje zakona o posedovanju oružja.

"Pozvala sam Kongres i rekla im da moraju da urade svoj posao za ljude. Ali oni ne rade za ljude. Ovoj zemlji je potrebna reforma zakona o vatrenom oružju, ali se o tome ne razgovara. Hoće da razgovaraju o mentalnom zdravlju, ili zlostavljanju, ali uvek kažu da za debatu o oružju nije vreme. Došao je trenutak za to", rekla je jedna od učesnica demonstracija.

Upravnik škola u okrugu Brauard Robert Ransi je na Tviteru napisao da bi masovno ubistvo na Floridi moglo konačno da pokrene oštriju regulaciju posedovanja vatrenog oružja.

"Nadam se da će ovoga puta biti drugačije jer sada mladi ljudi predvode zahtev za promenom i traže promene zakona o naoružanju", kazao je on, prenosi Glas Amerike.

U srednjoj školi u Floridi u sredu je 19-godišnji Nikolas Kruz, bivši učenik te škole, ušao naoružan sa puškom R-15 i počeo da puca na učenike na hodnicima.

U napadu je ubijeno 17, a ranjeno 15 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: