Džonson i Dačić o odnosima BG i PR, bilateralnim vezama

Šef diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa američkim senatarom Ronom Džonsonom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.02.2018.

17:33

Džonson i Dačić o odnosima BG i PR, bilateralnim vezama

Džonson je izrazio interes SAD da pomognu Beogradu u nalaženju dugoročnog rešenja u odnosima sa Prištinom.

Džonson je sugerisao da se prošlost ostavi prošlosti, da se ne zaboravi, ali da se oprosti, i da se fokusira na budućnost.

Pozvao je obe strane da iskoriste istorijsku priliku za progres u normalizaciji svojih odnosa, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić je potvrdio spremnost Srbije za ulaganje napora u pronalaženju trajnog rešenja koje će biti u obostranom interesu i u cilju stabilnosti u regionu.

Šef srpske diplomatije i senator Džonson razgovarali su i o dugoročnom prijateljstvu između SAD i Srbije i važnosti tih odnosa za obe zemlje, kao i za region.

Na današnjem sastanku diskutovalo se, takođe, o načinima za jačanje bilateralnih veza, posebno u svetlu obeležavanja 100 godina od kada je tadašnji predsednik Vudro Vilson naredio da se na Beloj kući podigne srpska zastava.

Razmenjeni su i pogledi o situaciji u regionu i važnosti uloge Republike Srbije u promociji mira i bezbednosti, kako za sam region, tako i za Evropu.

Džonson boravi u poseti Beogradu, a večeras će ga primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: