Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Prihvatilište za odrasla i stara lica na Voždovcu čiji je kapacitet 104 mesta, a u kome trenutno boravi oko 120 osoba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, Beoinfo
Foto: Tanjug, Beoinfo

Vesić je novinarima rekao da je ta ustanova otvorena 1974. godine, te da ju je otvorio tadašnji gradonačelnik Beograda Branko Pešić.

"Do pre nekih mesec dana ovaj objekat nije bio čak ni uknjižen, odnosno vodio se kao nelegalno izgrađeni objekat", rekao je on i dodao da se sada, budući da je pre mesec dana zgrada uknjižena, otvorila mogućnost da se u narednom periodu Grad pozabavi njenom rekonstrukcijom i izgradnjom još takvih ustanova u drugim delovima Beograda.

On je naveo da je ovo Prihvatilište specifična ustanova u koju dolaze stara i odrasla lica koja imaju različite društvene potrebe i dodao da u njoj trenutno boravi oko 120 osoba, iako ima kapacitet 104 mesta.

"Zaposleni u ovoj ustanovi rade zaista veoma odgovoran posao koji obavljaju s velikom ljubavlju. Ova lica dobijaju od grada sve sto im je neophodno u smislu hrane, odeće, lične higijene", rekao je Vesić.

On je ocenio da, ukoliko želimo da budemo odgovorno i razvijeno društvo, moramo da pokažemo da vodimo računa o najugroženijim kategorijama stanovništva.

"U narednom periodu ćemo imati nove kapacitete i moći ćemo još odgovornije da vodimo računa i rešavamo ovaj društveni problem", dodao je Vesić.

Prihvatilšte je posetila i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je rekla da taj sekretarijat kompletno finansira rad te ustanove, te da su u poslednje tri godine davanja povećana za više od 20 odsto.

"Mi smo već pokrenuli proces izrade projektne dokumentacije kako bi videli da li ćemo ovaj objekat rekonstruisati, da li ćemo ga adaptirati, a sve u cilju pronalaženja novih kapaciteta koji su potrebni ovakvoj ustanovi. Osim toga, idemo sa novim konceptom socijalne zaštite u Beogradu koji će podrazumevati otvaranje još ovakvih ustanova na drugim lokacijama u Beogradu", rekla je ona.

Direktorka Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić-Simatković je u ime korisnika, zaposlenih i u svoje lično ime zahvalila gradskom menadžeru i sekretarki Stanisavljević što su posetili tu ustanovu.

"Došli su da vide i čuju sve ono što mi ovde radimo. Hvala im na razumevanju i velikoj podršci", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 276 idi na stranu